בשלו מה שאתם רוצים, היכן שאתם רוצים! אנו מציגים את תכולתו של סט בישול מדגם MH500 ל-4 סועדים:
סיר מדידה 1 עם 2 ידיות מתקפלות. (2.6 ליטר נפח לשימוש, 3.1 ליטר כולל, 530 גרם, קוטר 23 ס"מ * 11 ס"מ)
1 מחבת עם 1 ידית מתקפלת וננעלת (0.9 ליטר נפח לשימוש, 1.1 ליטר כולל, 430 גרם, קוטר 21 ס"מ * 5 ס"מ)
4 צלחות (69 גרם כל אחת)
4 ספלים (0.25 ליטר, 36 גרם כל אחד)
4 סטים של סכו"ם עם 3 פריטים (מזלג, כף, סכין) להצמדה (21 גרם לערכה)
1 מכסה/מסננת תואמים לסיר או למחבת (110 גרם)
1 מערכת סגירה מסיליקון המשמשת כחצובה (65 גרם)
1 תיק נשיאה (26 גרם)
בחירת החומרים לסט הבישול שלנו: בחירה קריטית:
בחרנו בפלדת אל חלד 18/8 (304) כי היא משלבת בטיחות למזון ועמידות לאורך זמן. היא לא מתחמצנת ומונעת חלודה. הואיל והולכת החום של פלדת אל-חלד היא מעט נמוכה יותר בהשוואה לאלומיניום, הוספנו שכבת אלומיניום מתחת לסירים ולמחבתות של היצע MH500. שינוי זה מאפשר את פיזור החום ומשפר את יעילות החימום, ובכך מפחית את כמות הגז הדרושה לצורך בישול.
כיצד בחרנו את הציפוי לסט הבישול שלנו?
בחרנו בחומר PTFE Xylan + ציפוי של המותג Whitford, בשל האיזון בין התכונות אל-דבק/עמידות/מחיר וכן משום ששילוב זה מותאם לשכבות מתכת דקות (ואין זה המקרה עבור קרמיקה).
הציפוי אינו מכיל דבק מבוסס PFOA והוא מתאים לבישול מוצרי מזון.
כמו עבור כל סוגי הציפוי, אנו ממליצים להימנע משימוש בפריטי סכו''ם או כלי מטבח מתכתיים, על מנת למנוע נזק לציפויים.
ועכשיו נספר לכם על חלקי הפלסטיק בסט הבישול שלנו!
בחרנו בפוליאמיד (סכו''ם וידית), פוליפרופילן (צלחת, ספלים) טריטן (מכסה) וסיליקון (מפית שולחן) משום שהם קלים ועמידים מאוד בפני חום (אפילו עד 100° צלזיוס), חבטות ועיוותים.
כל סוגי הפלסטיק שלנו הבאים במגע עם מזון הם ללא ביספנול-A (או BPA) בהתאם לתקנות הצרפתיות הקיימות.
עם זאת, אין לאפשר מגע ישיר של הפלסטיק עם להבה, משום שהחום עלול להמיסו.
העצה שלנו להפקת המיטב מסט הבישול:
סט הבישול שלנו תואם לכל סוגי האש (עצים, גז, אינדוקציה וכו').
למחבת יש ידית מתקפלת שננעלת (ונפתחת) בדחיפה (משיכה) של המתכת הממוקמת במרכז.
המכסה מתאים ולמחבת ומשמש גם כמסננת. על מכסה זה יש חריצים כדי שניתן יהיה לאחוז בו מבלי להיכוות.
לצלחות יש עיצוב מובנה בחלק התחתון שמגביל העברת חום.
איך לאחסן את סט הבישול?
למזעור גודלו הכולל של הסט והפחתת רעשים במהלך הובלה, אנו ממליצים על סדר האחסון הבא:
הסכו"ם מוצמד למכסה, הספלים והצלחות בתוך הסיר. החצובה נועלת את הערכה והמכסה מאפשר לכם לשאת את הכול, גם כאשר הסט מלוכלך.
אם אתם ממהרים, או שאינכם טובים בניקיון, ניתן גם להכניס את כל החלקים לסיר (זה פשוט יותר רועש וגודל הסט ממוטב פחות!).
איך לנקות ולתחזק את סט הבישול?
לפני השימוש הראשון, יש לשטוף את כל הפריטים 3 פעמים במים נקיים.
לאחר השימוש יש לשטוף את כל הפריטים במי סבון (חמים אם אפשר) ולייבש לפני האחסון במקום יבש.
ניתן לשטוף את כל הפריטים במדיח כלים, אבל מומלץ לשטוף את הסירים והמחבתות ביד (כדי לשמור על הציפוי). יש להימנע גם משימוש בספוגים שורטים או בחול בעת ניקוי החלק הפנימי של הכלים.
האם יש משהו שכדאי להימנע ממנו בעת שימוש בסט הבישול?
למניעת נזק, אין לחמם את הסיר או המחבת כאשר הם ריקים.
בעת השימוש במדורה, יש לוודא שהלהבות לא נוגעות באופן ישיר בחלקי הפלסטיק.
אין להשתמש בכלי מטבח מתכתיים על ציפויי אל-דבק. נשיאת פריטים בתוך סט הבישול עלולה לגרום נזק לציפוי. לכן, יש להכניס אותם לתוך תיק או בד.
לבסוף, יש תמיד לנעול את ידית המחבת בעת השימוש בו.
חומרים ותקנות
כל המוצרים והחומרים שלנו עומדים בתקנים העדכניים הנוגעים למגע עם מזון והם אינם מכילים ביספנול A (BPA), בהתאם לדרישות הקבועות בתקנות הקיימות בצרפת.
כמה דוגמאות לעיצוב חכם בפעולה:
הסיר, עם סימונים למדידת נפחים וכמויות.
הצלחות מצוידות בלולאה שמאפשרת לתלות אותן ולייבש אותן במהירות רבה יותר
מפית השולחן העשויה מסיליקון אף יכולה לשמש כאמצעי לנעילת סט הבישול לאחר ניקוי כל חלקיו.
ולבסוף, המכסה מאפשר לשמור על סט הבישול בנפרד מהחפצים האחרים בתוך התיק!
צוות העיצוב שלנו מספר את סיפורו של סט בישול MH500:
ממש מההתחלה, רצינו לעצב מוצר שיאפשר לכם לקחת את כל הפריטים אתכם ולבשל תחת כיפת השמיים, תוך שהם נשארים נקיים ופרקטיים לשימוש.
ומה הלאה? בכל שלבי העיצוב, המידול התלת-ממדי והבדיקות אצל משתמשים מנוסים ומתחילים, מעורבים לא מעט אנשים ורגשות, ולבסוף מתקבל מוצר שאנו גאים בו: סט בישול מוכן לשימוש, פשוט לנשיאה ולשימוש, שניתן להשתמש בו ברוגע מוחלט תחת כיפת השמיים.
כמה מילים בנוגע למזון מצוות המעצבים שלנו:
"כשאנחנו עושים טרקים, הבישול הוא אחת האהבות הגדולות שלנו. אפילו בחוץ, תוכלו לבשל הרבה יותר מפסטה. ומדוע לא לקטוף וללקט את האוכל במהלך הטיול. בסופו של דבר, קל לבשל, וזה בדיוק מה שרצינו להשיג בסט בישול זה: רצינו להפוך את חייהם של המטיילים לקלים יותר. לאוכל יש טעם אחר כשאוכלים בחוץ. אנו מעריכים מנות בצורה שונה."